Pengikut

Rabu, 31 Oktober 2012

ALUDRA di Youtube


Alhamdulillahhh dpt gak siapkan project Aludra di youtube.. 
huhu ahkak hgpa mmg ketinggalan sket baru nak blajar2 ngan youtube ni  ^_~
disbbkan kekangan masa sama (*sigh bz ngalahkan YB! ahaks)
pepon tenkiu pd yg view video Aludra
of coz very special thanks to Mr.Huby & my bro yg bg tunjuk ajar 
n many thanks to all MODEL Aludra without urgurls maka tak jd laa klip video tu.. luv urgurls!! 

klik ler link bwah ni ya.. kalo rajin klik LIKE tau ^_^


http://www.youtube.com/watch?v=PvSOaHVW2DY








Juz me,
AyuAludra

Rabu, 3 Oktober 2012

JERAWAT!!!

JERAWAT!!!


 
*Petikan dari akhbar Utusan Malaysia
 

Penjagaan kulit muka bagi muka berjerawat. Ramai yg tertanya2 produk yg sesuai apabila muka mula bercambah dgn jerawat.. ada sesetengah tu jenis naik jerawat kecik takpa gak la.. ni jerawat besar,  jerawat batu, jerawat nanah ..then ada juga yg jenis naik jerawat jenis tak jadi parut n ada yg naik tapi jadi parut hitam ..

Soo Ayu rekemen kat sini produk yg Ayu sdri pkai n ok ..

but firstly nak advise gurls especially kalau boleh masa tengah naik jerawat byk2 tu kurangkan makan makanan yg ada belacan2 tu.. sambal belacan, sambal tumis, ikan bilis n sotong pon kena pantang gak ya.. kalo yg jenis naik macam nanah tu cuba pantang makan telur sama ya .. 
amalkan minum air byk2 baru kulit cantik n sehat! :)


Ok kita ceta psai produk yg nak pkai kalo dah keluar jerawat tesemboi2 nih
Uols boleh try produk Cosmoderm ni.. yg ni my own experience bila keluar jerawat terutama bila bulan mengambang common lah tu dah nama pon pompuannnn tiap2 bln mesti keluar gak jerawat besau ni seketui dua ;)  juz calit skit jaa tang ada jerawat tu dgn tea tree oil anti blemish ni insyaAllah jerawat yg keluar tu kecut n hilang .. details psai produk refer below ya


Product Name: Tea Tree Anti Blemish
Category: Halal Beauty & Personal Care - Body & Skin Care
Brief Description:
  • Soothing and Effective water-based Acne Buster.
  • Helps to unclog pores.
  • Protects skin with Tea Tree Oil natural antiseptic, antifungal, anti bacteria and anti inflammatory properties.
  • Non-Comedogenic and hypo-allergenic.
Detail Description:
30ml
Product Weight: 30 g
Price:              RM 26.90

Then bab mencuci muka.. ada macam2 produk kat pasaran ni.. cuma bg muka yg selalu naik jerawat ni biasa kulit muka jenis oily soo boleh try facial cleanser dari set Tea Tree Oil jugak utk kulit lebih segar, nyaman tanpa menghilangkan kelembapan kulit


Product Name:Tea Tree Oil Facial Cleanser with Vitamin E
Category:Halal Beauty & Personal Care - Body & Skin Care
Brief Description:
• Gentle yet effective deep cleansing that does not deplete skin’s natural moisture.
• Feels refreshed and renewed instantly.
Detail Description:
 125ml
Product Weight:125 g
Price:RM15.90

Finally nak hilangkan parut jerawat .. yg ni Ayu suggest Vitamin E dari brand Cosmoderm gak ..ada 2 choice either pkai yg contain 15,000 or 30,000 .. adik Ayu masa kena demam campak besar dulu dia pkai yg 30,000 mmg hilang terus kesan bekas demam campak! dia la yg mula2 rekemen kat Ayu produk ni.. tp ms Ayu g cari kat Farmasi sini jumpa yg 15,000 sj but still ok n hilang parut hitam2 jerawat tu .. cuma peringatan Ayu kalo uols buh vit e ni kat muka kalo boleh tu juz buh kat area yg kita nak hilangkan parut tu saja k.. coz utk kulit jenis combination n oily kdg bila pkai vit e ni naik pulak jerawat baru kang sbb terlebih minyak ;)
Product Name: Vitamin E Oil 15,000 I.U. with Rosehip Oil
Category: Halal Beauty & Personal Care - Body & Skin Care
Brief Description:
  • An intensive revitalizing moisturizer for mature and dry skin that combats against the effects o f aging to instantly revive the skin.
  • Empowered with its Double Action Age Buster, it effectively brings back skin resilience and elasticity while fading away wrinkles and fine lines
  • Excellent healing power to treat , heal  and repair damaged skin rapidly and  effectively.
  • Soothes and fades stretch marks, speeds up the healing of scars, keloids and blemishes.
  • Contains 15,000 I.U of Vitamin E and Rosehip Oil.
  • Non-comedogenic and hypo-allergenic for
  • For Mature and  Very Dry Skin. Applicable for face and body.
Detail Description:
30 ml
Product Weight: 30 g
Price :             RM31.90 (15,000 I.U) & RM45.90 (30,000 I.U)

For more info on COSMODERM & product list please visit http://www.mycosmoderm.com

Oh ya before lupa.. if u gurls jenis suka pkai makeup.. make sure u wipe out all ur makeup tu clean n clear tau! coz kalo tak tu mmg lagiii berjerawat laa muka tuu.. lepas dah remove makeup baru laa boleh pkai facial face.. soo Ayu rekemen Vit E Makeup Remover from Cosmoderm 

Product Name:Vitamin E Make Up Remover with Rosehip Oil
Category:Halal Beauty & Personal Care - Halal Cosmetics
Brief Description:
• Gently and effortlessly removes waterproof make-up.
• Helps retain skin’s natural moisture and keeps skin soft
• Rinse off with water
Detail Description:
125 ml
Product Weight:125 g

Price:RM16.90

and one more things .. jgn sekali2 SCRUB muka uols if ada jerawat ok! nnt bercambah jerawat n luka kulit muka tu .. juz pkai anti blemish yg Ayu suggest above .. dah kering dah n kecut jerawat tu kalo nak scrub buang sel2 kulit mati haa lepas ni ok dah la ..

Ok la takat ni.. pjg lak celoteh kali ni :)

Cheers!
AyuAludra

Isnin, 1 Oktober 2012

✿◠‿◠♥ Omey spotted wearing Kirana Scarf

Thank you sooo much to my lovely customer, OMEY coz sudi kongsi her pics wearing Kirana Scarfs with Aludra.
Omey ada gaya tersendiri menggenakan Kirana Scarf ni yg buatkan Ayu tertarik utk publish di blog Aludra ✿◠‿◠ 
uols can refer below pics ya. 
.
.
.
Omey & her lovely daugther
soo casual n yet trendy in Kirana Scarf
 ~ Kirana Scarf ~
Material : Chiffon Printed
Design : 1 Layer
Size : M
Harga : RM35
Biru Floral - SOLD
***

Omey choose to wear Kirana Scarf with her own style 
@ Dinner
again spotted wearking Kirana Scarf on her daughter's Birthday Party

TQ Omey!!


 ~ Kirana Scarf 2 layers~
Material : Chiffon Printed & Plain
Design : 2 Layer
Size : M
Harga : RM45
Orange Fire - SOLD

***

*** p/s Omey nnt mai showroom Aludra ya to collect mystery gift okey dah lama x trun sp kan  ✿◠‿◠♥