Pengikut

Ahad, 25 Mei 2014

Casual & feminin looks for muslimah

Casual & feminin looks for muslimah by Butik Aludra  

Blouse Cotton bersulam
Skirt Denim (custom made)
Tudung Denim awning lembik (custom made)
with lovely models;  Puteri Lee and Puteri Nur Nabila Ali


 Skirt Denim (custom made, cutting flared)
Freesize (can fit till L, 40-42)
Color : Dark blue
RM80


 Blouse Cotton bersulam
Freesize (suitable for S to M, can fit till size 42)
Color : Red Brown
RM35

 Tudung Denim Qaseh
awning lembik (custom made)
Size : M
Color : Grey
RM40

 Skirt Denim (custom made)
Freesize (can fit till L, 40-42)
Color : Grey
RM70


Blouse Cotton bersulam
Freesize (suitable for S to M, can fit till size 42)
Color : Hazel Brown
RM35
 
Tudung Denim Qaseh
awning lembik (custom made, cutting pensil, straight)
Size : L
Color : Grey
RM45

 






Khamis, 22 Mei 2014

Korean Fashion for Trendy Muslimah

Korean Fashion for Trendy Muslimah

 

 

  
 
Revised combo set : Top & Skirt @ RM45 ONLY!!

Special appearance model Puteri Lee menggayakan blouse fashion Korea gaya ala Busana apabila disuaipadan dengan Skirt Chiffon cutting duyung istimewa dari ALUDRA COLLECTIONS



COTTON VISCOSE PLAIN WIDE SHAWL  
PROMO PRICE @ RM19 INCL. POSTAGE
MEASUREMENT : 1.8 M X 1.0 M

BATWING TRENDY BLOUSE
MATERIAL : CHIFFON
PRICE : RM36

NOW @ RM25 ONLY
FREESIZE (SUITABLE FOR S TO M, CAN FITT TILL SIZE 40-42)
CODE : AUTUMN


from the Fashion Korean catalogs




Ahad, 11 Mei 2014

Rosacanina Long Dress

Rosacanina Long Dress

HARGA PROMOSI @ RM45
Free Postage
Retail Price : RM69
Freesize (can fit till size 40-42)
Material : Lcyra

Orange - available 
 




Deep Grey (SOLD OUT)


Purple (SOLD OUT)


Blue (SOLD OUT)


Rabu, 7 Mei 2014

Klon CheTa @ Rozita Che Wan, klon Ariana Rose @ Fatiya Latif , kembar Mawar Fizo, Risteena (PISA), seiras Shila Amzah, & Siti Saleha (Nora Elena) di ALUDRA ^_~

Klon CheTa @ Rozita Che Wan, klon Ariana Rose @ Fatiya Latif , kembar Mawar Fizo, Risteena (PISA), seiras Shila Amzah, & Siti Saleha (Nora Elena) di ALUDRA ^_~

.. jom tengok model di Aludra yg mana dikatakan seiras artis2 yg disebut di atas


1. Klon Che Ta @ Rozita Che Wan


 p/s tenkiu to MUA Nurazreen Mohd Noor



camna ada iras kan model Izza Erma dengan Rozita Che Wan .. Izza is full time Teacher, part time model, wifey and a mother of handsome boy, Adam Fahmi! Izza mula bersama Aludra masa mula2 Aludra start pakai model kenai ngan kak Ayu masa event Sehari Bersama Siti Murni di Sg.Petani n sekarang dah cargas semula modelling  ^_^ .. and tenkiu dear still support Aludra hingga kini!! muahssss


2. Klon Ariana Rose @ Fatiya Latiff



adik Yana ni kak Ayu kenai masa jumpa di kedai kek di Sg.Pasir sini.. dia sapa (tegur) kak Ayu lepas tu kitaorg keep in touch di fb n kak Ayu ajak dia mai Aludra utk sesi makeover n she appeared as model d Aludra.. bila cerita Ariana Rose TV3 start famous dan kebetulan Yana tgh cuti study masa tu kak Ayu ajak dia utk photoshoot koleksi Aludra n tiru makeup style Fatiya pelakon watak Ariana Rose heee manatau dpt feedback yg cakap model ni adik Fatiya ka ? rupa nak samaaaa haaaa bkn adik bradik nohhhh kembar lain tahun n lain mak pak nih  ^_~
 


3. Kembar Mawar Fareeda @ Mawar Fizo


dialah model terawal bersama kak Ayu & Butik Aludra, Liyana Farzana! my neighbour's daughter ^_^
haaa nak tau tang mana sama Liyana Farzana dgn Mawar Abdul Karim a.k.a Mawar Fizo Omar nih ???
haaaa tang kening lorrr!! heee cer tgk kening tebai trademark masing2 hihi.. jgn mare.. n fyi kak Ayu mmg prefer maintain ori kening model especially kening tebal coz org senang ingat wajah kita ..  kalo kening nipis macam pelakon opera lak tgk .. kening tebai cantik tauuu cer tgk fashion icon dunia Audrey Hepburn pon kening tebai = tebal



4. Kembar Risteena (Playboy Itu Suami Aku - PISA)



she's new comer at Aludra, Puteri Nabila.. in real life dia mmg ada twins ya.. but dlm edisi ni kita kata Nabila kembar seiras dgn pelakon drama siri famous "Playboy itu suami aku ..." , Risteena .. actually kalau tgk depan2 tu Nabila ni nak seiras ngan Mawar pon ada ..  but yg msg tanya kak Ayu aritu coz deorg ingat kak Ayu dpt pelakon Risteena as model d Aludra hihi.. ok ada iras gak kan maybe bila senyum tu n cutting muka nak sama .. 

but cer tgk pics Nabila & Mawar ni ... ada iras kan




5. Seiras Shila Amzah
 





Scha ni juga antara model yg terawal bersama Aludra .. mula spotted after dia join event Photoshoot Muslimah di Penang event di mana Butik Aludra sponsor wardrobe & hijabs.. Recently ramai yg bgtau Scha ni mirip dgn penyanyi kesayangan kita yg telah mengharumkan nama Malaysia iaitu Shila Amzah.. Soo kak Ayu belek few pics Scha mmg ada part2 nak sama especially tang senyum tu.. tang mata jaa tak sama sbb Shila mata bulat Scha lak mata sepet hehe



6. Seiras Siti Saleha @ Nora Elena


1st dulu kak Ayu kata wajah Farhana Kirana @ Anna ni macam Heliza Helmi .. but few gambar Anna juga kelihatan ada iras2 dgn pelakon Siti Saleha .. tgk pics atas nak sama kan ? ^_^


Siap sudah projek mencari wajah seiras model Aludra dengan artis2 tempatan yg tip top skrg ni hihi
1stly tima kasih kpd fans Aludra yg selalu komen2 n gtau Kak Ayu ni mmg kadang2 tak perasan tp bila uols semua mentioned n pm tanya soo mola lahh ghosek2 (org Kedah kata maksud tu mencari), google2 gambar retis n collage ngan model Aludra.. haaa amacam sama noh ?  ^_^

ok ni aktiviti suka suki ja ya.. asyik buh fesyen sj kan kita layan buat reading & preference lak.. ewaahh!!
bila dah lama tak story-mory dalam blog cenggini la ghupa merapu meraban.. neway layan zasss
haa yg belom like lagi official page Aludra jangan segan2 (bkn segan pemalaih noh, ni segan pemalu bahasa Kedah) .. jom like www.facebook.com/butikaludra 

pai!!