Pengikut

Jumaat, 18 September 2015

Something contemporary but with a subtle traditional ..



Something contemporary but with a subtle traditional touch
yet modest


Sepasang @ RM89 only!!
Color : Beige
 

 

Rayna Loose top
Material : Chiffon
Measurement : 
Size 38 fit S~M - Bahu 17', Dada 36-40', Labuh 38'
Size 44 fit L~XL - Bahu 18', Dada 40-44', Labuh 38'
  




Pleated Batik Sarung
Price : RM59
Color : Brown
Freesize (can fit till L, 42)



Halfmoon Shawl printed Paisley
Material : Chiffon
Color : Cream
Promo Price RM18 only!!
*custom made


 Special appearance RTM/TV1 news anchor at 5.00pm, Nurul Husna 
   MUA & photos by me! AY U Aludra

*****





Khamis, 17 September 2015

After the rain ... Ayda peplum long dress



Rain should never get in the way of style, and a little water never hurt anyone.
Dayang Chynta Daniella in flattering silhouettes cut and soft fabrics for easy movement.
Elegance color of brown and emerald green and also a mix style; peplum & puff sleeve.




AYDA PEPLUM LONG DRESS
Freesize (suitable for S till L, can fit till size 42)
Material : Lycra Spandex
Color : Brown
+ Emerald Green

Price RM69 only!!

close up details


 

Oval Shawl
(70"x24")
Black + Paisley printed in green
Material : Chiffon
Price : RM29
*custom made




*****

Photos by AY U Aludra
Model Dayang Chynta Daniella 



 

Rabu, 16 September 2015

NU'UR SYAMEN's Hijab @ ALUDRA


Tudung NU'UR SYAMEN
Awning Corduroy
Body plain Lycra + Chiffon Printed
Size M 
Promotion Price : RM75 incl.pos


Code : Hijau Lumut + Floral

 
 Code : Grey + Baby pink + Floral (SOLD)

Code : Brown + Beige + Floral

Code : Pink + Floral

Code : Blue + Floral


************************************************************

Tudung NU'UR SYAMEN
Awning Cotton Denim (awning lembut/lembik)
Body plain Lycra + Chiffon Printed
Size M 
Promotion Price : RM75 incl.pos


Code : Beige + Orange + Paisley printed (SOLD)

 
 Code : Beige + Orange + Safari printed

 *** Special appearance model Dayang Chynta Daniella 
Photos by AY U Aludra

Sabtu, 5 September 2015

Patch Long Cardi




Special appearance model  Farrah Tarmizi
MUA Aida Emelda
Photos by  Zeck Masterpiece @zeckphotography
(WA 0124424099)

Athena Necklace @ RM29 only!! (free pos)

  Oval Shawl @ RM29
Material : Chiffon
Color : Gold 

  BEETY Patch Long Cardi
Material : Cotton mix knitted wool
Price : RM65
NOW @ RM45 ONLY!!
(FREE POSTAGE, MALAYSIA ONLY)
Freesize (can fit till XL)
Colors available : Blue, Green, Brown
(Meroon & Black-Sold out)

close up




Hijab & Clothing by ALUDRA COLLECTIONS 
Visit official page  Butik Aludra
  Follow instagram @butikaludra


Special appearance model Izza Erma @izzaerma
MUA Syafawani Othman 

from Syafasweettouch Makeup Studio @syafasweettouch
 Photos by AY U Aludra

Shades by Harlina Nazlia @syanashadesshop
Crepe Shawl @ RM15 only!!
Color : Emerald Green




Special appearance model Nor Syahira 
 MUA AY U Aludra
 Photos by AY U Aludra
 


Shawl Cotton Instant ala Neelofa
Harga : RM23 incl.pos
Emerald Green



****
 STYLE STALKER

Get inspired! 
Spotted singer, Yuna wore similiar pacth long cardi

***

Selasa, 1 September 2015

Kaki cantik!



Sapa tak nak kaki cantik licin cam baby gebusss n mulus gitueee
dah lama kak Ayu tak potpet noh..
arini juz nak ceta psai penjagaan kaki.. ramai amik mudah psai kaki ni
tp ompompuan ni penting jaga serba serbi jgn mik mudah noh
dah kawen n beranak pinak pon kena jaga kulit sungguhpun kulit kaki!
Kadang benda sekecik2 tp effect besaq dlm hidup kita nih
kaki ni kita bwa kita bejln sana sini kan.. kalo sakit kaki nak bejln sana sini pon tadak hati! btui dak ??!


 

ni la set Elizabeth Arden kecayangan ahkak hgpa yg ni tak jual noh tp saja nak shared story especially for gegurls .. 
Kak Ayu beli ni ngan huby dulu di Kompleks Bukit Kayu Hitam, Kedah dlm pasaraya tuu ada macam2 set perfume best2 n branded2 .. 
Beli ni utk buat hantaran i laa ms tuu.. 
yg best tu set ni ada Perfume, Lotion, Gritty Foot Polish & plastic foot scrub.

 Dah 10thn lebih set ni EA ni dok ada kat Kak Ayu .. 
yg perfume ok dah abih tp yg jarang2 pkai foot polish tu lerr ... 


Alkisah preggy 3rd child ni tumit kak Ayu pecah teruk n jd keras kalo jln2 kdg luka sakit sgt ye lah mmg kali ni obess pon obes huhu .. 
 then one day meghajinkan diri buat foot scrub sdri fuhh tonyoh macam tonyoh kertas pasiaq tuu kluar abih kuping2 kulit keras di tumit licin jaaa then best part tuu pkai foot polish tuu fuhhh soothing bih n fresh! 
Tonyoh abih daki2 keliling kaki sama celah2 jari n atas permukaan kaki tuu.. 
Hah nak tau lepas basuh jd pa ???
Putih serlah n halus mulus kaki tu!!! 
Jln pon x sakit.. Mmg best lah!! ^______^
Tak yah p buat manicure kat saloon haa buat sdri jaa kena lak ada bahan yg sesuai kan mmg best! 





Foot Polish @ Foot Scraper 
 Harga RM6.90 shj!! (tak termasuk pos)



Kak Ayu prefer jenis ni foot scraper ni coz senang nak tonyoh sesambil layan ceta Korea kan

tapi jenis polish camni pon boleh gak la yg ni plg common dijuai di pasaraya

 
huh jangan biaq melarat noh nampak cam tak concern pecah2 camni
tp bila dah melarat pecah2 tu sakit n very vulnerable nak bejln2.. ouch!


 Dah abihs polish & scrub boleh laa sapu lotion k..
Sekali sekala pamper yourself!
 
yg xda set cam Kak Ayu pakai di atas tu Kak Ayu nak suggest uolls pakai 
Prolin Skin Renew lepas scrub kaki coz elok utk kulit kaki yg merekah tu bg tutup balik rekahan2 tu .. produk ni bg halus & tak mengeringkan kulit kaki


Prolin Skin Rene
Harga RM24.90 / RM26 (SS) (tak termasuk pos)