Followers

Monday, November 14, 2016

2nd batch | Blouse Labuh LOFA & Palazzo Japanese Cotton inspirasi drama Suri Hati Mr.Pilot



 
Demam Suri Hati Mr.Pilot tak habis lagiii ..tapi bukan nak kata memang suka sgt tengok Neelofa as Warda punya dressing dlm ceta drama tu kan.. sgt sopan tp memukau gtuee
Kak Ayu minta maaf byk2 sbb tak dpt nak restock Blouse Lofa 1st batch tu lagi
Palazzo pon ada few color sj lagi yg tinggal dan Kak Ayu tak dpt nak KIV byk2 stock
jadi sapa yg buat payment dulu dialah yg dpt ya
ada Blouse Lofa 2nd batch ni almost similar cuma bkn style fishtail (depan pendek, blkg labuh)
but material mmg sama ya.. soo apa tunggu lagi cepat book ya! nanti tak repeat dah tauuu


Pallazo Lofa
Material: Japanese Cotton Linen
Pinggang : 28/29-34 ( butang depan, pinggang bergetah, can fit till XXL)
Ukuran : Punggung 42, Labuh 40, Luas kaki 19Harga RM49


 
ni sj warna Palazzo Lofa yg tinggal ; Purple, Hijau Mint, Merah Bata, Dark Grey (dah tak byk tinggal), Royal Blue, Denim Blue & Baby Blue


 close up warna Dark Grey


New 2nd batch Blouse Lofa

 

Blouse Labuh Lofa II
Freesize (can fit till L)
Ukuran : Bahu 15.5, Dada 40, Labuh Baju Depan 38,  Labuh Baju Belakang 46, Labuh tgn 23 Material : Japanese Cotton (tebal x nipis, x jarang & x panas) Harga RM45
 
Warna : Biru Denim, Hijau Mint, Hazel Brown, Kuning Mustard,
Nescafe & Purple Lavender

close up Blouse Lofa 2nd batch
Note : Belahan kecik dibahagian sisi depan
* belakang & depan sama panjang (tidak seperti Lofa 1st batch 
baju belakang labuh drp depan)

Set sepasang (blouse + palazzo) RM90 Code : refer pics above ya utk warna yg available
Berminat ?? Whatsapp 0124095074 (text only)
DM @butikaludra
PM  AY U Aludra

Monday, November 7, 2016

Blouse Rossa ala2 ruffle sleeve top Neelofa @ Warda Suri Hati Mr.Pilot




Blouse ruffles sleeve ala2 Neelofa
Drama Suri Hati Mr. Pilot



Special appearance model Hanis Rathi @hanisrathi

Makeup & Photos by AY U Aludra  @butikaludra


  
Rossa tops @ RM59
Freesize (s-m)
Color : Mint

 
 Rossa tops in lavender & beige color!
Limited edition

 Suzy draped palazzo
#skants
Freesize
Promosi @ RM55.
Color : Purple






 Fatiyya Square Scarf @ RM19
Satin Viscose
Color : Lavender 


Tuesday, November 1, 2016

Blouse Labuh LOFA & Palazzo Japanese Cotton inspirasi drama Suri Hati Mr.Pilot (1st bacth)



1st batch (SOLD OUT)



Blouse Lofa Labuh
Freesize (can fit till L)
Ukuran : Bahu 15.5, Dada 40, Labuh Baju Depan 38, 
Labuh Baju Belakang 46, Labuh tgn 23
Material : Japanese Cotton (tebal x nipis, x jarang & x panas)
Harga RM49




 
Pallazo Lofa
Material: Japanese Cotton Linen

Pinggang : 28/29-34 ( butang depan, pinggang bergetah, can fit till XXL)
Ukuran : Punggung 42, Labuh 40, Luas kaki 19
Harga RM49

Set sepasang (blouse + palazzo) RM95
Code : refer pics above ya

Berminat ?? Whatsapp 0124095074 (text only)
DM @butikaludra
PM  AY U Aludra
 








Blouse WARDA Suri Hati Mr. Pilot


  
 
close up material



Blaus Warda
Harga : RM69
 Saiz : S hingga 3XL
 Material Soft Linen  
Nursing & Wudhu' Friendly  
Zip separuh dari leher, di bahagian depan baju 
  Poket disisi kanan
Ditambah nilai dengan logo besi Glory di tangan 
  

Berminat ?? Whatsapp 0124095074 (text only)
DM @butikaludra
PM  AY U Aludra
  
 
 








Adellea zip front top [Blouse + Cardigan]














Adellea Blouse & Cardigan

PRODUCT INFORMATION MATERIAL: Cotton Premium
HARGA : 
size XS - XL @ RM 89
size 2XL-4XL @ RM92 
size 5XL - 6XL @ RM95
* price exclude postage
 
COLOR:
Emerald Plain Based mix Soft Yellow
Red Chili Plain Based mix Soft Cream
Soft Purple Plain Based mix Violet Purple
Navy Blue Plain Based mix Soft Grey

Added Value:
> Nursing Friendly
> Two Side pocket
> Exclusive Gold Zip
> 2 in 1 Blouse + Cardigan

Berminat ?? Whatsapp 0124095074 (text only)
DM @butikaludra
PM  AY U Aludra

Wednesday, October 26, 2016

Wajah seiras Priyanka Chopra, Syatila Melvin, Siti Nordiana @ Nana GV, Bella Dally, Neelofa, Yana Samsudin, Mia Ahmad, Fatihia Latiff & Dato' Siti Nurhaliza

Wajah seiras Priyanka Chopra, Syatila Melvin, Siti Nordiana @ Nana GV, Bella Dally, Neelofa, Yana Samsudin, Mia Ahmad, Fatihia Latiff & Dato' Siti Nurhaliza


Ewahhh kali ni jgn main2.. pelakon Bollywood pon masuk list tauuu   (^__~)

Jangan kecam tauuu.. ni sj syok2 kak hangpa.. dok edit punya edit koleksi adalaa terperasan muka2 adik2 model yg dok appear di Butik Aludra  ni ada yg iras2 selebriti gtue.. ada tang dari tepi ada tang mata ada tang lesung pipit, senyum ... haaa cer belek tgk.. 

no negative komen noh.. 


1) Wajah seiras Priyanka Chopra


haaa ada nak sama kan.. adik Ainin Sofiya ni kak Ayu baru jaa discover tu pon lepas tgk makeover hasil sentuhan MUA  Cayang Dier visit ig @cayang_dier mmg ada iras2 artis Bollywood cum Hollywood yg famous dlm siri TV - Quantico



2) Wajah seiras Syatilla Melvin


Yg pkai shawl pink tu model tinggi lampai Eka Jamaludin (kak Ayu amik pics Eka dari fb Eka.. sbb pics Eka yg terbaru lagi persis pelakon Syatilla Melvin .. mula perasan lepas tgk ceta drama Sha & Shah tuu


3) Wajah seiras Siti Nordiana @ Nana (Gegar Vaganza II)

masa upload pics model Rasya selepas kak Ayu buat makeup makeover baru prasan ada iras2 Siti Nordiana @ Nana pemenang Gegar Vaganza II tuu.. kak Ayu besa jumpa Nana masa kami sama2 buka booth di Village Mall last year sempat dengar live lagik Nana nyanyi di mall masa tuu mmg best!



4) Wajah seiras Bella Dally


Model Farah Wahida (pics kiri)  kak Ayu discover melalui butik pengantin Liana Jalinan Asmara ... dulu selalu tgk Farah gayakan busana pengantin mmg gorgeous! ada certain angle dia skit2 cam Bella Dally nie..



5) Wajah seiras Fathia Latiff


Model Hanis Hamizah @  Hanis Rathi ni antara wajah baru di Butik Aludra.. kak Ayu discover di fb .. ni gambar masa 1st pshot ms ni kak Ayu juz adjust makeup simple sj utk dia coz orgnya mmg natural beauty .. ms nak shot tu laa dok prasan muka dia ada iras ngan Fathia Latiff



6) Wajah seiras Yana Samsudin


Model kedua tinggi lampai di Butik Aludra, Zyra Fyra .. kak Ayu kenai dari zmn dia dok study di UiTM Merbok sini.. ada lesung pipit sebijik Yana Samsudin gak 



7) Wajah seiras Neelofa


Model & makeup artist, Anyzz Maya sweet sgt org nyerr .. kak Ayu kenai waktu dia join 1st event Butik Aludra, Photoshoot Muslimah di Penang ..  aritu ms up pics pkai tudung ala Neelofa ada plak customer tegur model ada cam Neelofa skit2





8) Wajah seiras Mia Ahmad

Model Annura (pics kanan) appear dgn kak Ayu before ceta drama Hati Perempuan top lagi.. dah lama tak photoshoot sbb model dah menetap d KL.. dulu dok utara mmg kak Ayu calling2.. ada kan nak mirip Mia Ahmad




 9) Wajah seiras Dato Siti Nurhaliza (CTDK)


Model Hanis Nabila (pics kiri) ni gambar masa awai2 pshot dgn kak Ayu.. ms ni pipi Hanis chubby skit jd nampak cam Dato Siti lak dr certain angle tu.. makeup kak Ayu buh pon mmg lite sj masa tu




Ok siapppp.. tu ja la.. pehni kak Ayu up koleksi2 baru lak dari Butik Aludra / ALUDA COLLECTIONS. 

Jom sapa tak like lagi official page sila laa LIKE page https://www.facebook.com/ButikAludra
jgn lupa follow instagram @butikaludra 

TQ for reading!  :*