Followers

Monday, August 31, 2015

Kaki cantik!



Sapa tak nak kaki cantik licin cam baby gebusss n mulus gitueee
dah lama kak Ayu tak potpet noh..
arini juz nak ceta psai penjagaan kaki.. ramai amik mudah psai kaki ni
tp ompompuan ni penting jaga serba serbi jgn mik mudah noh
dah kawen n beranak pinak pon kena jaga kulit sungguhpun kulit kaki!
Kadang benda sekecik2 tp effect besaq dlm hidup kita nih
kaki ni kita bwa kita bejln sana sini kan.. kalo sakit kaki nak bejln sana sini pon tadak hati! btui dak ??!


 

ni la set Elizabeth Arden kecayangan ahkak hgpa yg ni tak jual noh tp saja nak shared story especially for gegurls .. 
Kak Ayu beli ni ngan huby dulu di Kompleks Bukit Kayu Hitam, Kedah dlm pasaraya tuu ada macam2 set perfume best2 n branded2 .. 
Beli ni utk buat hantaran i laa ms tuu.. 
yg best tu set ni ada Perfume, Lotion, Gritty Foot Polish & plastic foot scrub.

 Dah 10thn lebih set ni EA ni dok ada kat Kak Ayu .. 
yg perfume ok dah abih tp yg jarang2 pkai foot polish tu lerr ... 


Alkisah preggy 3rd child ni tumit kak Ayu pecah teruk n jd keras kalo jln2 kdg luka sakit sgt ye lah mmg kali ni obess pon obes huhu .. 
 then one day meghajinkan diri buat foot scrub sdri fuhh tonyoh macam tonyoh kertas pasiaq tuu kluar abih kuping2 kulit keras di tumit licin jaaa then best part tuu pkai foot polish tuu fuhhh soothing bih n fresh! 
Tonyoh abih daki2 keliling kaki sama celah2 jari n atas permukaan kaki tuu.. 
Hah nak tau lepas basuh jd pa ... Putih serlah n halus mulus kaki tu!!! 
Jln pon x sakit.. Mmg best lah!! ^______^
Tak yah p buat manicure kat saloon haa buat sdri jaa kena lak ada bahan yg sesuai kan mmg best! 



 ni sampel plastic foot polish yg biasa2 dijual di pasaran
Kak Ayu prefer jenis ni senang nak tonyoh sesambil layan ceta Korea kan


tapi jenis polish camni pon boleh gak la yg ni plg common dijuai

 
huh jangan biaq melarat noh nampak cam tak concern pecah2 camni
tp bila dah melarat pecah2 tu sakit n very vulnerable nak bejln2


 Dah abihs polish & scrub boleh laa sapu lotion k..
Sekali sekala pamper yourself!







Thursday, August 27, 2015

Theme : Street Style Fashion ~ Long Kimono


Theme : Street style fashion ~ Long Kimono Cardi
Photos by AY U Aludra 
Hijab & Wardrobe by Butik Aludra @butikaludra
Model Izza Erma @izzaerma
MUA Syafawani Othman @syafasweettouch




AZALEA Long Kimono Cardi @ Kebarung Moden 
Printed Vintage Floral
Freesize (can fit till XL, from size 38 till 46)
Material : Chiffon
Price : RM60





 Black Oval Shawl
Price : RM20 only
Material : Chiffon
#shawlalakeknis #ovalshawl #shawl




Saturday, August 22, 2015

Theme : Street Style Fashion ~ Kimono



 
The journey of a thousand miles begins with one step. ~Lao-Tzu

Theme : Street style fashion ~ Kimono Cardi printed
Photos by AY U Aludra 
Hijab & Wardrobe by Butik Aludra @butikaludra
Model / MUA Hanis Nabila @hanisnabilahmustafabakri






Kimono cardi printed Floral
Code : Dandelion
PROMO PRICE @ RM30
Freesize (can fit till XL)
Material : Chiffon
Color : Green


Color : Pink


Tuesday, August 18, 2015

ZAARA Chiffon Peplum @ Tier Peplum

ZAARA Chiffon Peplum @ Tier Peplum
macth with Emily Chiffon Mermaid Skirt
1 set blouse + skirt @ RM59 only!! (incl.pos)
Blouse only @ RM40
Freesize (suitable for S to M, can fit till size 42)  
Measurement of blouse laid flat shoulder 35cm bust 44cm length 56cm




Color : Electric Blue + Yellow Mustard


Available : Electric Blue & Turqoise Mint


 
 Special appearance model Hanis Nabila

Color : Electric Blue + Yellow Mustard





Street Style Fashion


 Photos by  AY U Aludra
Model / MUA
Hanis Nabila
Hijab & Wardrobe by @butikaludra  
Theme : Street Style Fashion
 
 Shawl Ruffles Haritha
(custom made by ALUDRA cutting butterfly)
Material : Chiffon
Harga : RM40 incl.pos
Color : Black-Red


 
 Be Modest, Humble, Simple ... 


Long Tunic tops
Price @ RM35
Freesize (suitable from S to M, can fit till size 42)
Code : Black Floral


 

Friday, August 7, 2015

✿ EXCLUSIVE WAFIYYA MUSLIMAH LONG DRESS & NURSING MOM ATTIRE ✿

 


 
 CODE : WJ118A
MATERIAL : MOSS CREPE
COLOR : BLUE MIX ORANGE ABSTRACT
PRICE : RM129
SIZE AVAILABLE : M, L



SOLD OUT



 CODE : WJ117A
SUITABLE FOR NURSING
MATERIAL : LYCRA KOREA
COLOR : BLACK MIX RED FLORAL
PRICE : RM109 (XS – XL), RM112 (XXL – XXXXL)
SIZE AVAILABLE : S, M , XL


 CODE : WJ114C
MATERIAL : LYCRA KOREA
COLOR : PURPLE MIX MAROON ABSTRAK
PRICE : RM99
 SIZE : S, M



 
CODE : WJ123A
MATERIAL : 100% COTTON
COLOR : PINK WITH FLORISH
PRICE : RM109 (XS – XL), RM112 (XXL – XXXXL)
SIZE : S, XL


 



 CODE : WJ124A
SUITABLE FOR NURSING
MATERIAL : 100% COTTON
COLOR : BROWN WITH FLORAL MOTIF
PRICE : RM109 (XS–XL) 
AVAILABLE SIZE : XL


 

 CODE : WJ102B
MATERIAL : COTTON
COLOR : MAROON
PRICE : RM99
SIZE AVAILABLE : M


CODE : WJ107A
SUITABLE FOR NURSING (HIDDEN ZIP)
MATERIAL : COTTON
COLOR : BLACK MIX RED WITH WHITE FLORAL
PRICE : RM110 (XS-XL), RM112 (2XL)
AVAILABLE SIZE : XS, S, M, L




*********************************************
   *** Harga tidak termasuk pos***
email : myaludra@gmail.com
WhatsApp 0124095074