Khamis, 29 Ogos 2013

Tudung Bunga Sakura (ala Ariani printed)

  
Tudung Bunga Sakura (ala Ariani printed) ~ 1st batch
CLEARANCE PRICE @ RM15 (inc. pos)
Available colors : Gold & Red

Gold

Deep Purple

Brown 

Blue Indigo

Red 

Green 

Lite Pink

 
Tudung Bunga Sakura 1st batch paling top di Aludra! :)
am wearing Purple-SOLD OUT

P/S : SOLD OUT - Brown, Gold, Deep Purple, Purple, Green & Lite Pink

Rabu, 28 Ogos 2013

Shawl Pelangi Urban


since ramai yg tanya macam mana nak pkai Shawl Pelangi Urban ni jd Ayu demo skit
simple tutorial cara pakai utk cutting labuh ya code color Cream (SOLD OUT)
Selamat mencuba!  (^_^)

Shawl Pelangi Urban @ RM18

Material : Organza + Cotton


3 gaya istimewa Shawl Pelangi dari Anna

 
Color : Purple (SOLD OUT)
 
Scha kreatif menggayakan Shawl Pelangi Urban ditambah aksesori gaya ala turban
Color : Blue (SOLD OUT)

Annura manis menggayakan Shawl Pelangi Urban color grey
Color : Grey (SOLD OUT)

Penampilan istimewa Nurzahirah Zamri @ Zaza  
~ Top 20 Astro On Air ~
menggayakan Shawl Pelangi Urban istimewa dari ALUDRA!

Color : Khakis (SOLD OUT)

Shawl Pelangi Urban Dwi @ RM18
Material : Organza Black + Cotton
Color : Blue 

 
Yana dgn pilihan warna Green

 
Penampilan istimewa Fila menggayakan Shawl Pelangi Urban color Brown

Penampilan istimewa Cik Lin menggayakan Shawl Pelangi Urban color Turqoise (SOLD OUT)

Jumaat, 23 Ogos 2013

Sabun Delima ( Pomegranate Soap )




Sabun Delima memiliki aroma buah delima yang wangi dan memiliki fungsi untuk mencerahkan kulit atau tubuh dengan anti-oksidan yang berfungsi untuk meremajakan kulit.

Produk HALAL 100% PURE HERBAL

MERAWAT, MELEMBUT & MENCERAHKAN KULIT ANDA SECARA SEMULAJADI

Khasiat buah Delima

• Asid folat dan antioksidan dlm buah delima memberi kesan semulajadi kerana dapat merangsang, menyahtoksid dan meningkatkan kecantikan kulit secara semulajadi.
• Kandungan gula buah delima bertindak sebagai bahan skrub untuk menyingkirkan sel-sel kulit mati. Hasilnya kulit akan segar dan muda selalu.
• Delima juga dapat menghilangkan jerawat dan parut jerawat.

Cara Penggunaan :
Gunakan minimum 2 kali sehari sebagai pencuci wajah dan lihatlah hasil yang mengagumkan dalam 1 ~ 2 minggu

HARGA :
1pc @ RM6 + pos RM6 = RM12
3pcs = RM25 (inc.pos)
6pcs = RM40 (inc.pos)
12pcs = RM60 (inc.pos)
*postage Malaysia only


KAJIAN TENTANG BUAH DELIMA

Buah delima mengandungi unsur nutrien seperti vitamin C, niasin tiamin, fosforus, roboflavin, dan kalsium serta sodium. Ianya terkenal sebagai buah yang paling tinggi antioksidannya mampu merangsang pengeluaran kolagen dan menyingkir kedutan.

Dewasa kini, pendedahan langsung kepada cahaya matahari, pencemaran alam seperti asap rokok, kenderaan, industri, serta kekurangan pengambilan air suam, tekanan kerja dan kurang tidur, menambahkan lagi proses penuaan, kedutan dan wajah yg kusam dan tidak bermaya.

Ekstrak buah-buahan dikatakan mampu mengembalikan kelembapan dan pencerahan kulit kerana kandungan nutrisi dan vitaminnya yang baik. Kehadiran antioksidan dapat mengurangkan kerosakan pada kulit dan melambatkan proses penuaan wajah. Kajian mendapati beberapa buah-buahan seperti delima mengandungi antioksidan yang tinggi yang mampu merangsang pengeluaran kolagen dan elastin bagi menyihatkan kulit, selain melindungi sel kulit.

Menurut pakar Penyelidik bidang farmasi Universiti Madrid, Dr Ana Castellano, buah delima terbukti sebagai bahan antioksidan terbaik untuk menjaga keseluruhan keperluan wanita untuk kekal anggun walaupun diusia lewat, selain buah tomato. Ia baik juga untuk membantu mencerahkan kulit. Sumber pencerah yang sedia ada didalam buah berupaya melambatkan pengeluaran melanin, faktor penuaan wanita berusia.

KEBAIKAN EKSTRAK DELIMA KEPADA KULIT WAJAH 
1) Sumber Delima terbukti mengandungi antioksidan paling tinggi malah lebih tinggi daripada teh dan antioksidan amat diperlukan bagi membantu pengeluaran kolagen dan menghapus kedutan.
2) Mampu mencerahkan kulit kerana kandungan nutrisi dan vitamin semulajadinya, selain melembap kulit. 
3) Menghalang pengeluaran melanin, faktor kulit mudah kedut, kusam, berjeragat.


Testimonial


Alhamdulillah one of my happy customer! TQ Nurazreen! ^_^

actually Kak Ayu sendiri pon suka sgt pakai Sabun Delima ni berbanding dgn sabun2 lain sebelum ni.. coz yg sabun ni bau lembut n bila pkai mmg amat2 selesa rasa licin jaa kulit ni siap pakai 1 badan lagik bkn kat muka sj hihi.

Khamis, 22 Ogos 2013

Dress Yusra & Jamuan Hari Raya!


Hari ni ada Jamuan Hari Raya di sekolah anak2.. macam biasa kalau anak lelaki ni kureng skit excitednya sbb depa suka pkai simple2 n baju pon xdelah fashion tara mana kan soo xdalah mamanya snap pics.. tp kalo yg anak pompuannnn fuhh ciwi abih mama depa prepared dress laa hijab laa hihihi possing2 suma cukop! ^_~

Ok ni yg arini bg my gegurl pkai Dress Yusra pics via my iphone n instagram ja


Dress YUSRA MyAludra 4-Kids
Color : Yellow mustard, Electric blue, Black & Orange
Freesize (suitable for S to M)
Kids between 5-8 years
Material : Lycra (streachable)


cerita bab tudung pulak, last2 minute my gegurl bising tudung dia tak lawo.. xmo tudung layer chiffon cam fareeda tu dia rimas.. soo cari tudung yg ada awning color pulok tak match lak.. amboih2 cerewet kalah mama dia! last2 mama rembat tudung Syria dewasa size S tambah hotfix n aksesori bunga rose tu pkaikan twist skit haa dah suka hati tak dan2 laa nak p sekolah td nehhh.. sib baik mama jenis buat keja laju haa siap iron hotfix siap adjust inner syria pekecik laaa laa tu gak! haii anak mama.. 

makeover syria for my gegurl

dah request nak tudung fashion soo mama twistkan Syria yg dah iron dgn hotfix + rose tu di bahu..
Pin Bunga Rose sekuntum RM5/- shj


✿◠‿◠♥

Selasa, 13 Ogos 2013

Sabun Lobak Merah ( Carrot Soap )






Carrot soap ini diperbuat dari ekstrak lobak yang diperolehi dari proses pengekstrakan nanoteknologi. Ini membuatkan khasiat dalam sabun dapat diserap dengan mudah oleh kulit. Lobak Merah mengandungi collagen secara semulajadi dan terkenal dengan kandungan vitamin C yang tinggi. Seperti yang diketahui, vitamin C amat berfaedah bagi kecantikan kulit. Jadi sabun lobak ini pasti memberikan perubahan yang ketara untuk kulit anda.

Kebaikan carrot soap:
- Mencerahkan kulit
- Membantu mengurangkan bintik-bintih putih
- Menghilangkan jerawat di wajah secara berkesan dan lembut
- Membantu pertumbuhan sel kulit baru yang lebih cerah
- Tidak mengeringkan kulit
- Membantu penyembuhan luka (seperti parut jerawat yang baru)
- Memudarkan bintik hitam
- Membuatkan kulit wajah lebih bercahaya dan lembut
- Menanggalkan kesan solekan

Cara Digunakan:
Gunakan minimum dua kali sehari sebagai pencuci wajah dan lihatlah hasil yang mengagumkan dalam 1 hingga dua minggu.

Kebaikkan carrot soap jika digunakan sebagai sabun mandian :
- Menanggalkan bintik hitam atau kesan hitam di ketiak, siku dan peha.
- Sesuai utk semua jenis kulit termasuk kulit sensitip dan bermasalah
- Memberi kesegaran sepanjang hari
- Badan anda tidak akan melektit walaupun ketika atau selepas berpeluh
- Boleh menghilangkan bau badan

Diperbuat dari ekstrak tumbuh-tumbuhan tanpa lemak haiwan dan bahan kimia.

HARGA :
1pc @ RM6 + pos RM6 = RM12
3pcs = RM25 (inc.pos)
6pcs = RM40 (inc.pos)
12pcs = RM60 (inc.pos)
*postage Malaysia only





Artikel menarik tentang Lobak Merah di Mingguan Wanita






Sabun Susu Beras






Sabun Susu Beras ini dihasilkan 100% dari bahan-bahan semula jadi. Merupakan produk dari Thailand yang terkenal diamalkan oleh gadis-gadis tempatan di sana untuk menjaga serta mengekalkan kesihatan dan kecantikan kulit mereka.

Fungsi Sabun Susu Beras ini, antaranya:
- menggebu dan mencerahkan kulit
- membantu menghilangkan bintik-bintik hitam
- menghaluskan kulit
- memudarkan dan menghilangkan parut dengan penggunaan yang berterusan
- melembabkan kulit seterusnya menaikkan seri wajah.
- Khasiat susu dan beras membuatkan kulit muka anda lebih cerah, lembut dan tegang
- Menanggalkan semua kotoran, minyak, dan sel kulit mati
- Memudarkan dan menghilangkan parut jerawat dan jeragat
- Menanggalkan kesan solekan dengan efektif

Jika digunakan sebagai sabun mandi pula, ia membantu
- Menanggalkan bintik hitam atau kesan hitam di ketiak, siku dan peha anda.
- Sesuai utk semua jenis kulit termasuk kulit bermasalah
- Memberi kesan kesegaran sepanjang hari
- Badan anda tidak akan melekit walaupun ketika atau slps berpeluh
- Boleh menghilangkan bau badan


HARGA :
1pc @ RM6 + pos RM6 = RM12
3pcs = RM25 (inc.pos)
6pcs = RM40 (inc.pos)
12pcs = RM60 (inc.pos)
*postage Malaysia only!

Sabun Pelangsing Badan & Sabun Payudara


Slimming Soap (Sabun Pelangsing Badan)








Slimming & Firming Gel Soap (Sabun Pelangsing Badan) ini dapat membantu mengurangkan selulit di pinggang dan punggung serta menghilangkan rekahan supaya warna kulit kelihatan seragam. Sesuai digunakan setiap hari bagi menghilangkan kesan rekahan dan mengecilkan saiz badan.

Kandungan:
- Seaweed Extract
- Iny Extract
- Lime Bossom Extract
- Lanolin Oil
- Natural Gel Soap

Kebaikan Sabun Ini:
- Melangsingkan badan
- Menganjalkan kulit
- Mengurangkan selulit
- Melicin dan melembutkan kulit
- Membersih dan memudarkan tanda hitam kulit
- Memudarkan tanda rekahan (stretch mark) pada perut.
- Membantu mengatasi masalah parut.

Cara Menggunakan:
1. Buat buih pekat (creamy type) menggunakan sedikit air.
2. Urut pada kawasan pinggang dan punggung dengan urutan dari bawah ke atas beberapa kali.
3. Biar seketika supaya herba dapat meresap ke dalam kulit.
4. Bilas dengan air bersih.

Amalkan sekurang-kurangnya 2 kali sehari. Sebuku sabun boleh bertahan sehingga 5 -6 hari jika digunakan dua kali sehari. Kesan yang luar biasa boleh dilihat selepas penggunaan selama sebulan.


HARGA :
1pc @ RM6 + pos RM6 = RM12
3pcs = RM25 (inc.pos)

6pcs = RM40 (inc.pos)
12pcs = RM60 (inc.pos)
*postage Malaysia only!












 ***


Breast Firming Soap USA (Sabun Pengencang Payudara)



Sabun payudara ini menggunakan aroma sensasi bagi mengekalkan haruman selepas penggunaannya. Sabun Payudara ini untuk mengekalkan bentuk dan penegangan payudara. Selain dari itu ia merangsang 'mammary gland' supaya kekal active dan ini antara punca kesihatan kepada payudara agar sentiasa sihat dan kekal cantik. Ianya selamat digunakan dan tidak memberi kesan sampingan.

KELEBIHAN:
* Menegangkan Payudara Yang Kendur Atau Jatuh.
* Memejalkan Struktur Otot Payudara Yang Longgar.
* Membesarkan Payudara Yang Kecil Dan Bermasalah - Membantu Tumbesaran.
* Mencantikkan Struktur Payudara secara semulajadi, selamat & berkesan.

CARA PENGGUNAAN NYA:
Guna sabun setiap kali mandi. Biarkan 2-5 minit disamping urutlah sekitar payudara anda. Selepas itu bilas macam biasa. Ia membuatkan kulit payaudara lebih bersih, lembut, gebu serta mencerahkan bahagian (tampuk puting) agar kemerah-merahan.

KEISTIMEWAAN & KANDUNGAN SABUN PAYUDARA
Adalah merupakan salah satu produk payudara yg membantu bertindak sebagai agen pembentukan semula payudara dengan bertindak mengembalikan kepada bentuk asal seperti menegangkan dan membesarkan serta mencantikkan struktur payudara. Serta berupaya bertindak sebagai agen memecahkan lemak yang tidak diperlukan atau berlebihan yang boleh menyebabkan struktur payudara melondeh atau pun jatuh.
* Berasaskan herba, suci dan selamat tanpa kesan sampingan
* Mampu mencegah kanser menerusi herba yang digunakan
* Memadatkan dan membentuk payudara agar lebih kemas
* Mencantikkan tekstur kulit payudara agar lebih bersih, halus dan lebih cerah
* Memberikan kesan maksimum dalam tempoh sebulan

KANDUNGAN:
Caffeine Tea Salicylate Panthenol:I aitu sejenis kaffein daripada pokok teh yg tumbuh dikawasan tanah tinggi atau berbukit serta bersuhu sejuk. Kaffein tersebut didapati dapat bertindak sebagai agen menegangkan struktur payudara dgn berkesan secara semulajadi.

Pegaga: Sejenis tumbuhan yg hidup di Asia yg mana didapati oleh pakar perubatan ianya berkesan dlm bertindak sebagai agen memejalkan.

Glycerin: Berupaya bertindak sebagai agen memecahkan lemak yg tidak diperlukan atau berlebihan yg boleh menyebabkan struktur payudara melondeh atau pun jatuh.

Minyak Lanolin: Berkesan dalam membantu melembabkan kulit payudara agar tidak menjadi kering ketika proses penegangan dan memejalkan struktur payudara.

HARGA :
1pc @ RM6 + pos RM6 = RM12
3pcs = RM25 (inc.pos)
6pcs = RM40 (inc.pos)
12pcs = RM60 (inc.pos)
*postage Malaysia only!