Pengikut

Rabu, 24 April 2013

Siapa model Aludra seiras Emma Maembong, Fida, Ekin Mawi & Heliza AF ? ^_~


Siapa model Aludra seiras Emma Maembong, Rafidah Ibrahim (Fida), Ekin Mawi & Heliza Helmi (Heliza AF) ? ^_~

jeng222

suspen kan.. cam takda kejaa jaa Kak Ayu arini hehe .. but ekcelli dah lama nak letak ni kat Aludra coz dulu ada dua ja artis @ celebs yg seiras ngan model Aludra eh model Aludra yg seiras ngan retis ni hihi ...
but recently ada lak yg msg tanya model Aludra yg seiras dgn Emma Maembong soo Kak Ayu pon tilik2 laa album n compile2 .. ada la skit2 kan.. cer tgk cer tgk n komen skit.. tp jgn la komen negetip lak.. mmg nie aktivi sesaje n sesuka jek yee.. no hard peeling okiess.. pics artis dipetik dari sumber Google & their personal instagram :)


ok jom kita tgk ...
*****

1st appearance Mira di Aludra after selected as top 10 dlm contest hijab yg dianjurkan di Aludra dulu ada customer Kak Ayu especially yg dtg ke showroom Aludra ni after tgk file katalog Kak Ayu mesti deorg tanya "Yu, hang dpt Ekin jd model butik on9 hang kaaa?" gulp!.. uiii Ekin kan sign contract ngan Ariani haishhh hangpa nehh biaq btui kang aku kena saman lak kang hehehe ^_^


******

2nd lak Anna .. yg Kak Ayu ingat masa tu contacts list Kak Ayu ada friend dgn Anna nie n bila tertgk pics dp d facebook dia mmg kenen sgt comeiii soo Kak Ayu contact Anna utk come for makeover n photoshoot .. soo urgurls haa per lagik buh profile pics cun2 tau mana nak tau kan dpt panggilan hangit Kak Ayu hihi .. utk 1st & 2nd shoot dgn Anna nie Kak Ayu tak berapa prasan lg.. tp bila 3rd photoshoot tu dah start ada org tegur Kak Ayu n bertanya Aludra dpt Heliza AF as model ka ? ewah!


 ******

recently Fila, muslimah freelance model yg contact Kak Ayu coz berminat utk appear di Aludra .. putih serlah, tinggi n kurus jek org dia .. masih lagi menuntut di IPTA tau.. dia lah model yg seiras dgn Emma Maembong versi bertudung ok! :)



******

and finally, Anis yg iras2 dgn Fida, masih lg menuntut d IPTA .. Kak Ayu kenal Anis melalui Yana (model Aludra jugak) deorg dua ni kawan baik 1 sekolah n antara adik2 model yg terawal bersama ALUDRA ^_^





Ok tu jek girls .. lepas ni kita layan koleksi baru pulak! dah lama tak story-morry cenggini.

ta!


Isnin, 22 April 2013

DHIA TRENDY COTTON CARDIGAN

DHIA TRENDY COTTON CARDIGAN
Price @ RM39 (inc.pos)
Freesize
Material : Cotton shirt
Color : Grey, Red Chili, White, Yellow, Pink Fushia
Grey (SOLD OUT)


White - ready stock

Pink Fushia - ready stock

Red Chili

Yellow

***********************************************
"Dian Pelangi look a like cardigan"

Get inspired!! Fashionista Dian Pelangi in color blocking cardigan

Isnin, 15 April 2013

Fake ALUDRA! Be careful

ALUDRA COPYCAT ?? PLS BE CAREFUL

Re-post by Butik Aludra (Notes) on Monday, 12 November 2012 at 12:06

Dear all ALUDRA follower,

Juz nak inform, kami dari pihak ALUDRA mendapat information bahawa ada orang lain telah menggunakan waterwark ALUDRA COLLECTIONS dan membuka satu page baru as ALUDRA COLLECTIONS (refer attached pics).

So please my valued customers of FB BUTIK ALUDRA be careful because ini bukan dari official page Butik Aludra, dan Ayu nak tegaskan di sini pihak ALUDRA (FB BUTIK ALUDRA) tidak ada business relation langsung dgn seller tersebut. 

Sesiapa shj boleh berniaga tapi tak perlulah sampai menumpang atas nama yg dah established dan simply take advantage atas usaha orang lain.

Keep supporting real ALUDRA!

Make sure buy from www.facebook.com/butikaludra official page & also from or our official blog http://butikaludra.blogspot.com

Contact : myaludra@gmail.com or sms/whatsapp/weechat 0124095074

TQ/Rgds,
AyuAludra
owner FB Butik Aludra


FAKE ACCOUNT
FAKE ACCOUNT


Sabtu, 6 April 2013

TUDUNG SITI EXCLUSIVE

TUDUNG SITI EXCLUSIVE 
Material : Lace/Net
Retail Price : RM55
NOW PROMOTION PRICE @ RM40 (outer only) inc.pos


Color : Black-Gold (SOLD OUT)

Color : Brown (SOLD OUT)

Color : Grey (SOLD OUT)

Color : Koko Tanah (SOLD OUT)


Color : Merah Hati (SOLD OUT) 

Color : White - available

Color : Black - available

Color : Black-Red - available

Color : Deep Purple - available

 *Pre-order color : 
Deep Purple, Pink Fushia, Black, Pink, Blue, Green, Purple, Orange Mandarin, Brown, Dark Brown


Color : Deep Purple, Purple Lavender, Grey & Pink Fushia


*****************************************************

STYLE STALKER
  

Spotted singer Haleeda (Gegar Vaganza 2015 - no.2)
 
Serina Chef Wan wearing Tudung Siti Exclusive bersama anak kedua, Isabella  comei sgt baby gurl!! Tahniah Serina! 

 
Pelakon Ady Putra & isterinya yg memakai Tudung Siti dari Zalore bewarna Pink Fushia similiar design

Tudung Chiffon CT (with hotfix)


Tudung Chiffon CT (with hotfix)

SALE @ RM19 FREE POS

 

 
Orange - SOLD

Purple - available

 









Shawl Moon Sakura

Shawl Moon Sakura


Code : SEDNA
RM65 (exc. pos)
Material : Chiffon + Beads & Sequins
Color : Purple Cantik - available


Shawl Moon code Sedna is custom made by MyAludra ya using special material from chiffon dengan era n bidang fabrik extra membuatkan pemakaian Shawl Moon Sedna lebih terletak, kemas & selesa.
Yg berminat boleh menempah warna utk Shawl Moon Sedna.

*****

Shawl Moon Sakura with awning


btw this shawl moon with awning (full cap macam awning Fareeda)
specially request by my model, Mira
if ada yg berminat Shawl Moon with awning macam ni boleh +RM15 shj utk jahit awning ya


 *****

Shawl Moon Sakura
Promosi @ RM65 (inc. pos)
Material : Chiffon + Beads & Sequins
(ready made stock from supplier)

 Color : Cream

 Color : Deep Red

Color : Deep Purple

Color : Koko Tanah

Color : Emerald Green

Color : Kuning Langsat

Color : Black

**********************************

STYLE STALKER

Get inspired by them !!!!

Beautiful Malaysian actress, Yatt Hamzah

Lovely model/actress Lynda

 Actress Diana Amir

 Heliza AF