Pengikut

Jumaat, 9 Disember 2011

3 INTAN HOMESTAY @ SG. PETANI, KEDAH

 
3 INTAN HOMESTAY @ SG. PETANI
Berminat boleh hubungi :-
Pn. Marini 0195981407 / Bang Chik 0195426308 
Rate : RM200/- day (nego)


 (photos & pamplet prepared by me, AyuAludra 0124095074)  

MAP
 
 Alamat : No. 20 Lorong Seri Baiduri 1, Taman Seri Baiduri, Sg. Pasir, 0800 Sg. Petani, Kedah.

p/s : Petua nak mai if dari exit tol SP Selatan, jumpa Giant jln terus jumpa trafic light simpang 3 belok kiri, nampak stesen minyak Caltex jln terus nampak 1st masjid haa tmn berdepan masjid tu sj .. jgn silap coz byk Baiduri di situ.. Cahaya Baiduri, Teluk Baiduri, Baiduri Indah .. etc..
~~~~~~~

Ok entry kali ni tentang Homestay yg terletak juz infront of my house kira berdepan ngan mini showroom Aludra lah ;)  kalau yg mai stay kat Homestay 3 Intan ni nak jenguk2 koleksi Aludra boleh juz calling2 Ayu bley jaa open showroom utk uolls window shopping
( check official page utk koleksi Butik Aludra di link www.facebook.com/butikaludra )


 Pemandangan sawah padi terbentang luas menghijau

Damai sj disini.. yep Ayu mmg suka dok d utara ni especially d Kedah.. my hometown d Alor Setar pon umah dekat area bendang gak.. very peaceful .. kdg2 bila tension kan Ayu dok pacak kat luar tepi umah ni ngadap view Gunung Jerai ni .. and if uols yg dok follow FB Butik Aludra mesti perasan photoshoot Ayu amik byk view padi n sawah bendang

 Pemandangan Gunung Jerai

Ok jom kita tgk2 lak gambar Homestay 3 Intan ni.. Cikgu Ana & Pn. Marini yg request Ayu shoot homestay deorg ni .. Terima kasih atas kepercayaan yg diberikan dan alhamdulillah syukur sgt2 bila deorg puas hati hasil gambar yg Ayu ambil.

 Front view Homestay 3 Intan

Dalam byk2 kan kat homestay ni my favourite spot ialah tempat istirehat yg deorg sediakan .. aduhh petang2 kalo dok lepak mmg best sgt! tambah lak kalo dpt nyicah buah pelam (mangga) sekali kan hahahahh .. Gazebo ni 100% diperbuat daripada kayu jati. Masa deorg buat kenduri pembukaan n kesyukuran anak2 Ayu suka sgt lepak kat gazebo ni tp mmg dok peringat laa kayu tu solid kang kena benjoi mama tambah lagi benjoi pala hgpa hehe ;)

 Ruang istirehat luar

Gazebo dari Kayu Jati 
 
 


Rumah Burung Layang-layang

Jom tengok interior design yg diilhamkan sendiri oleh tuan punya homestay, Pn.Marini.
Simple, Modern & Contemporary !! Suka sgt design homestay ni deorg pandai main warna2 soo rasa ceria n energetik jaa bila masuk dlm umah tu.. My dotter, Reen cakap ; "mama, adik rasa adik nak pindah umah masuk umah depan laa cantik sgt!"  :)

 Ruang tamu & istirehat
 
Ruang tamu dan ruang istirehat menonton TV di depan bertemakan hitam dan putih.

 Bilik Utama
Bilik utama warna autumn gituu hangat dan ceria! I love orange!! No worries bilik ni tak panas pon.. aircond pon ada .. bilik mandi ada di bilik utama turut menyediakan kemudahan heater.

 Bilik ke-2 (2 katil bujang)                          Bilik ke-3 (1 katil single)  
Hijau mendamaikan! Bilik kedua & ketiga katil single bertemakan hijau atau lebih tepat apple green.

 Ruang makan

and lastly ruang makan dan dapur .. actually Ayu tak sangka combination stripes merah dan putih boleh buat ruang makan cantik berseri2 sgt! bila dok kat dapor camni haa baru laa rasa semangat jaa nak masak! ewah! mr.huby baca ni kompom gelak guling2 masak kununn heee.. pepon suka sgt warna merah ni n pilihan corak ala Inggeris .. untung homestay sini ada sediakan peti ais, dapur masak, sinki ada 2 n washing machine pon ada siap!
 
Soo dah alang2 stay sini nak tengok apa yg best n ada dekat2 area sini selain shopping di Giant, Tesco & Parkson yg terletak berhampiran .. Ayu tak reti nak budget kilometer tp mmg area2 sini lah tempat2 yg Ayu list n attached pics kat bwah ni ya


1st Teluk Bayu
yg ni mmg plg dekat lah tp kena keluar tmn belok kanan n jln straight jaa..  kalau yg nak jln2 ngan motorboat boleh inform Pn.Marini dia boleh arrange bot disitu kalo uols nak mancing n shoping di Tanjung Dawai or ke Pantai Merdeka :) btw Teluk Bayu ni kira pusat mancing paling famous n tpt peberet bg kaki pancing .. rugi kalo tak pi plus pemandangan pon cantik situ


2nd Kompleks Jeti Sg. Merbuk
yg ni kira keluar dr tmn patah blk ke trafic light tu belok kiri .. nak ke jln ke Laguna Merbuk .. sini ada cam Pusat Paya Bakau .. baru bukak aritu Ayu p dok dlm proses lg.. tp seronok gak lepak situ petang2 lah ada yg mancing n tgk bot2 dok lalu .. situ pon ada tempat makan .. ok gak la ada laksa, satey .. layan zass


3rd Hutan Lipur TUPAH
ni jln ke Merbuk jugak.. atas skit sj dari UiTM Merbuk.. cuma air tak byk sgt la kat situ.. ikut musim.. kalo p time kemarau tu boleh ler aktiviti mengutip batu! hehehe ntah boleh tak lagi ke tak la ni.. dulu2 boleh lagi.. Ayu siap dpt batu yg buat jd lesung tumbuk cabai lagik ;)


4th Muzium Arkeologi Lembah Bujang
boleh laa layan tgk tempat2 sejarah tgk candi .. ada gak tpt mandi air terjun disini.

THE KARNIVAL
kalau yg mai famili dgn anak2 kecik mmg suka sgt la g waterpark soo boleh laa naik ke utara sp ni area Kelab Cinta Sayang tu ke The Karnivall


Soo tu je la celoteh kali ni.. tq 4 reading!  ;)

with love, AyuAludra

Tiada ulasan:

Catat Ulasan