Pengikut

Rabu, 7 Mei 2014

Klon CheTa @ Rozita Che Wan, klon Ariana Rose @ Fatiya Latif , kembar Mawar Fizo, Risteena (PISA), seiras Shila Amzah, & Siti Saleha (Nora Elena) di ALUDRA ^_~

Klon CheTa @ Rozita Che Wan, klon Ariana Rose @ Fatiya Latif , kembar Mawar Fizo, Risteena (PISA), seiras Shila Amzah, & Siti Saleha (Nora Elena) di ALUDRA ^_~

.. jom tengok model di Aludra yg mana dikatakan seiras artis2 yg disebut di atas


1. Klon Che Ta @ Rozita Che Wan


 p/s tenkiu to MUA Nurazreen Mohd Noor



camna ada iras kan model Izza Erma dengan Rozita Che Wan .. Izza is full time Teacher, part time model, wifey and a mother of handsome boy, Adam Fahmi! Izza mula bersama Aludra masa mula2 Aludra start pakai model kenai ngan kak Ayu masa event Sehari Bersama Siti Murni di Sg.Petani n sekarang dah cargas semula modelling  ^_^ .. and tenkiu dear still support Aludra hingga kini!! muahssss


2. Klon Ariana Rose @ Fatiya Latiff



adik Yana ni kak Ayu kenai masa jumpa di kedai kek di Sg.Pasir sini.. dia sapa (tegur) kak Ayu lepas tu kitaorg keep in touch di fb n kak Ayu ajak dia mai Aludra utk sesi makeover n she appeared as model d Aludra.. bila cerita Ariana Rose TV3 start famous dan kebetulan Yana tgh cuti study masa tu kak Ayu ajak dia utk photoshoot koleksi Aludra n tiru makeup style Fatiya pelakon watak Ariana Rose heee manatau dpt feedback yg cakap model ni adik Fatiya ka ? rupa nak samaaaa haaaa bkn adik bradik nohhhh kembar lain tahun n lain mak pak nih  ^_~
 


3. Kembar Mawar Fareeda @ Mawar Fizo


dialah model terawal bersama kak Ayu & Butik Aludra, Liyana Farzana! my neighbour's daughter ^_^
haaa nak tau tang mana sama Liyana Farzana dgn Mawar Abdul Karim a.k.a Mawar Fizo Omar nih ???
haaaa tang kening lorrr!! heee cer tgk kening tebai trademark masing2 hihi.. jgn mare.. n fyi kak Ayu mmg prefer maintain ori kening model especially kening tebal coz org senang ingat wajah kita ..  kalo kening nipis macam pelakon opera lak tgk .. kening tebai cantik tauuu cer tgk fashion icon dunia Audrey Hepburn pon kening tebai = tebal



4. Kembar Risteena (Playboy Itu Suami Aku - PISA)



she's new comer at Aludra, Puteri Nabila.. in real life dia mmg ada twins ya.. but dlm edisi ni kita kata Nabila kembar seiras dgn pelakon drama siri famous "Playboy itu suami aku ..." , Risteena .. actually kalau tgk depan2 tu Nabila ni nak seiras ngan Mawar pon ada ..  but yg msg tanya kak Ayu aritu coz deorg ingat kak Ayu dpt pelakon Risteena as model d Aludra hihi.. ok ada iras gak kan maybe bila senyum tu n cutting muka nak sama .. 

but cer tgk pics Nabila & Mawar ni ... ada iras kan




5. Seiras Shila Amzah
 





Scha ni juga antara model yg terawal bersama Aludra .. mula spotted after dia join event Photoshoot Muslimah di Penang event di mana Butik Aludra sponsor wardrobe & hijabs.. Recently ramai yg bgtau Scha ni mirip dgn penyanyi kesayangan kita yg telah mengharumkan nama Malaysia iaitu Shila Amzah.. Soo kak Ayu belek few pics Scha mmg ada part2 nak sama especially tang senyum tu.. tang mata jaa tak sama sbb Shila mata bulat Scha lak mata sepet hehe



6. Seiras Siti Saleha @ Nora Elena


1st dulu kak Ayu kata wajah Farhana Kirana @ Anna ni macam Heliza Helmi .. but few gambar Anna juga kelihatan ada iras2 dgn pelakon Siti Saleha .. tgk pics atas nak sama kan ? ^_^


Siap sudah projek mencari wajah seiras model Aludra dengan artis2 tempatan yg tip top skrg ni hihi
1stly tima kasih kpd fans Aludra yg selalu komen2 n gtau Kak Ayu ni mmg kadang2 tak perasan tp bila uols semua mentioned n pm tanya soo mola lahh ghosek2 (org Kedah kata maksud tu mencari), google2 gambar retis n collage ngan model Aludra.. haaa amacam sama noh ?  ^_^

ok ni aktiviti suka suki ja ya.. asyik buh fesyen sj kan kita layan buat reading & preference lak.. ewaahh!!
bila dah lama tak story-mory dalam blog cenggini la ghupa merapu meraban.. neway layan zasss
haa yg belom like lagi official page Aludra jangan segan2 (bkn segan pemalaih noh, ni segan pemalu bahasa Kedah) .. jom like www.facebook.com/butikaludra 

pai!!

3 ulasan:

  1. Salam. saya tertarik dgn entry awak ni .tapi saya rasa dalam kesemua gambar yg iras selebriti. ada satu yg sy lihat tak sama langsung iaitu kembar mawa fizo.
    Cuba awak lihat pada page mawar fareeda
    ada pelanduk yang seakan mawar dan fizo , boleh lihat disini.
    https://www.facebook.com/mawar.dutafareeda/photos/a.523315794414786.1073741828.523305771082455/645187212227643/?type=1&theater
    Saya hanya berkongsi hehe Salam syawal
    - Azizah

    BalasPadam
    Balasan
    1. ws. thnx azizah ^_^
      tu laa mata pandangan masing2.. sy pon yg buh muka seiras ni dgn model2 yg bekerja dgn sy yg sy face to face nampak cam seiras n ada juga yg customer komen cakap nak sama.. yg link kasi tu pon x seiras sgt la sbb muka dia panjang mawar kan bulat bujur gtue.. tp xpe2 tu taste mata masing... cheer!!!

      Padam
    2. Muka dia sedikit panjang dan dagu nye sedikit runcing . tapi muka beliau sudah terpampang di page rasmi Mawar dan itu adalah pemilihan dari mata mawar dan fizo sendiri.
      Semestinya muka mereka boleh dikatakan 90% hampir sama. Ciptaan Allah dijadikan setiap manusia mempunyai 7orang kembar. Dan mungkin gadis dan suami nya itu salah satu kembar mawar dan fizo.
      Pada pandangan saya, bentuk muka itu tidak lah memainkan peranan sangat, dari segi struktur muka mereka itu yang ketara dan ianya jelas iras he he he

      Padam