Pengikut

Selasa, 1 September 2015

Kaki cantik!



Sapa tak nak kaki cantik licin cam baby gebusss n mulus gitueee
dah lama kak Ayu tak potpet noh..
arini juz nak ceta psai penjagaan kaki.. ramai amik mudah psai kaki ni
tp ompompuan ni penting jaga serba serbi jgn mik mudah noh
dah kawen n beranak pinak pon kena jaga kulit sungguhpun kulit kaki!
Kadang benda sekecik2 tp effect besaq dlm hidup kita nih
kaki ni kita bwa kita bejln sana sini kan.. kalo sakit kaki nak bejln sana sini pon tadak hati! btui dak ??!


 

ni la set Elizabeth Arden kecayangan ahkak hgpa yg ni tak jual noh tp saja nak shared story especially for gegurls .. 
Kak Ayu beli ni ngan huby dulu di Kompleks Bukit Kayu Hitam, Kedah dlm pasaraya tuu ada macam2 set perfume best2 n branded2 .. 
Beli ni utk buat hantaran i laa ms tuu.. 
yg best tu set ni ada Perfume, Lotion, Gritty Foot Polish & plastic foot scrub.

 Dah 10thn lebih set ni EA ni dok ada kat Kak Ayu .. 
yg perfume ok dah abih tp yg jarang2 pkai foot polish tu lerr ... 


Alkisah preggy 3rd child ni tumit kak Ayu pecah teruk n jd keras kalo jln2 kdg luka sakit sgt ye lah mmg kali ni obess pon obes huhu .. 
 then one day meghajinkan diri buat foot scrub sdri fuhh tonyoh macam tonyoh kertas pasiaq tuu kluar abih kuping2 kulit keras di tumit licin jaaa then best part tuu pkai foot polish tuu fuhhh soothing bih n fresh! 
Tonyoh abih daki2 keliling kaki sama celah2 jari n atas permukaan kaki tuu.. 
Hah nak tau lepas basuh jd pa ???
Putih serlah n halus mulus kaki tu!!! 
Jln pon x sakit.. Mmg best lah!! ^______^
Tak yah p buat manicure kat saloon haa buat sdri jaa kena lak ada bahan yg sesuai kan mmg best! 





Foot Polish @ Foot Scraper 
 Harga RM6.90 shj!! (tak termasuk pos)



Kak Ayu prefer jenis ni foot scraper ni coz senang nak tonyoh sesambil layan ceta Korea kan

tapi jenis polish camni pon boleh gak la yg ni plg common dijuai di pasaraya

 
huh jangan biaq melarat noh nampak cam tak concern pecah2 camni
tp bila dah melarat pecah2 tu sakit n very vulnerable nak bejln2.. ouch!


 Dah abihs polish & scrub boleh laa sapu lotion k..
Sekali sekala pamper yourself!
 
yg xda set cam Kak Ayu pakai di atas tu Kak Ayu nak suggest uolls pakai 
Prolin Skin Renew lepas scrub kaki coz elok utk kulit kaki yg merekah tu bg tutup balik rekahan2 tu .. produk ni bg halus & tak mengeringkan kulit kaki


Prolin Skin Rene
Harga RM24.90 / RM26 (SS) (tak termasuk pos) 





Tiada ulasan:

Catat Ulasan